Skip to content

Функциите, които трябва да се търсят при покупка на гаражни врати

Някой казват, че хубавите гаражни врати увеличават привлекателността на къщата, а други твърдят, че внимателно подбраните врати могат да повишат стойността й. Те може би са прави, но основната цел на гаражните врати е защитата на личната собственост. Вижте какви функции трябва да притежава една наистина добра гаражна врата:

  1. Материали и състав – съществуват много видове материали, от които може да се изработят гаражните врати. Някой от най-популярните са дърво, стомана, фибростъкло, алуминий, винил или комбинация между тях. Видът на материала зависи от личните предпочитания, както и от климатичните условия. Например, стоманените врати са подходящи за места с бурни ветрове, докато алуминиевите и тези от фибростъкло и винил са популярни в по-дъждовните региони и край морето.

  2. Поддръжка – тя е от решаващо значени, защото трудното поддържане ще ви отнема от ценното време. Гаражни врати с въртеливо-постъпателен ход, както и гаражните секционни врати изискват изключително малко грижи, докато дървените врати са малко по-сложна материя, тъй като дървото понякога е склонно да се деформира с течение на времето.

  3. Изолация – трябва да се съобразите с нея, особено в климат като нашият, с резките температурни разлики и голямата амплитуда между зимните и летните температури. Изолацията може да се провери чрез стойността „R“, която показва топлинното съпротивление и като правило трябва да търсите врати с по-висока стойност на „R“.

  4. Сигурност – обикновено дебела врата не означава идеална врата, но в много случаи се появява изключение от правилото. Това важи с особена сила там, където има чести посегателства върху нашето имущество. Затова гаражните врати трябва да са достатъчно сигурни и здрави, че да откажат и най-ловките крадци.

  5. Трайност – освен да са красиви, вратите трябва и да издържат на тежки експлоатационни условия и на атаки от ръжда. Не се тревожете, гаражните врати на Хьорман са точно това, от което се нуждаете, защото с тяхното специално покритие ръждата няма как да се появи. Изключителната здравина на елементите, от които са съставени вратите гарантират дълги години безпроблемно функциониране.

Най-пълна информация за гаражните врати може да откриете на http://twins3.com/гаражни_врати

В частност ако проявявате интерес към секционите врати на http://twins3.com/гаражни_врати/hormann/гаражни_секционни_врати/ можете да намерите това, което ви интересува.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *