Skip to content

Евтин ламинат – кога е подходящ и какви са неговите предимства

  • by

Много хора в наши дни избират да сложат ламинат в дома си, тъй като той притежава редица предимства. Сред силните страни на ламината можем да споменем:

  • Издръжливост;
  • Лесна поддръжка;
  • Широка гама от цветове, шарки и текстури;
  • Лесен монтаж;
  • Относително ниска цена.

Както всичко друго, обаче, ламинатът също може да варира значително в ценово отношение, като се предлага както скъпи и висококачествени разновидности, така и по-евтин ламинат..

И тук възниква един въпрос – кога е удачно да заложим именно на покупката на по-евтин ламинат и какви са предимствата на този избор?

Кога е подходящо да заложим на евтин ламинат

Евтиният ламинат всъщност може да бъде отличен избор при най-различни ситуации и поводи.

Когато планирате да отдавате имота под наем

Ако сте собственик на имот, който планирате да отдавате под наем, поставянето на евтин ламинат може да се окаже доста добра и икономична инвестиция.

Дори и най-евтиният ламинат може да предложи доста атрактивен изглед и да се съчетае с интериора.

Освен това, независимо от цената, той ще може да гарантира удобство на живеещите вътре, без да изисква да влагате твърде много средства.

Дори и най-евтиният ламинат, ако е в отлично състояние, може да повиши интереса на наемателите и да помогне за бързо отдаване на имота под наем.

Планирате скоро да продадете жилището

Ако планирате да се преместите в ново жилище и искате да продадете настоящото, вероятно няма да искате да инвестирате твърде много в ламинат.

В същото време, ако планирате да живеете още една или две години на това място, не бива да живеете в лоши условия.

Тук идеалното решение е да заложите на не скъп модел ламинат, който да стои добре, но без да се налага да влагате прекалено в него.

При много ограничен бюджет

Ако имате нужда да реновирате и освежите дома си, но се налага да направите това на базата на по-ограничен бюджет, евтиният ламинат може да бъде добро решение.

Понякога дори и семейства с по-високи доходи са икономически затруднени, ако например имат голяма ипотека или пък имат повече деца.

В същото време, дори и бюджетните видове ламинат предлагат богат избор от различни цветове, декори и стилове, които могат да обновят пространството и да му придадат по-свеж вид.

Какво да очакваме от по-евтиния ламинат

Дори и най-евтините видове ламинат ще направят дома ви да изглежда освежен и обновен. Основният недостатък е, че обикновено този тип настилки ще са малко по-податливи на повреда и износване, но в края на краищата, нали всяко подово покритие си има годност?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *