Skip to content

Ето го и горещото лято – как да се спасим от жегата?

Ето че лятото започна с пълна сила, а вие трябва да се погрижите и за своето здраве през този период. Според основните съвети, които може да намерите в различните списания за жени, е най-важно да не се обезводните през този период, затова пийте много течности. Не оставяйте също така децата и домашните любимци да се излагат безразборно на силното слънце.

А относно това как да се справим с голямата жега, може да разгледате и да последвате няколко съвета:

Когато е прекалено горещо най-добре е да затворите прозорците. Ако все пак почувствате, че ви е прекалено горещо, може да поставите мокра завеса върху отворения прозорец, което може да поохлади въздуха в стаята.

Когато се наложи да излизате навън в по-голяма жега, не забравяйте първо да се намажете с лосион против изгаряне, а докато сте навън използвайте шапка, слънчеви очила и дори чадър, ако сметнете за необходимо. Може също да използвате и ветрило, което освен, че ще ви помогне срещу горещината, е и много модерен екзотичен аксесоар.

Ако ползвате кола, когато паркирайте, гледайте да е на сенчесто място, тъй като това ще ви позволи след това да шофирате, тъй като вътрешността на колата ви няма да е прекалено нагрята.

Хората трябва да са наясно, че никога не трябва да оставят домашните си любимци, и особено малки деца вътре в колата, под парещите лъчи на слънцето, дори и прозорците да са отворени.

Носете повече дрехи от естествени материи като памук, както и нека да са в светли цветове. Естествените материи имат способността да изолират топлината за разлика от изкуствените и въздухът циркулира много по-добре през такава тъкан.

Яжте леки храни, най-вече плодове и зеленчуци, така че да не натоварвате стомаха. И не забравяйте да пиете вода, независимо че не изпитвате жажда в момента. Не позволявайте на тялото ви да се дехидратира.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *