Skip to content

ЕМДЕ Солар – слънчеви колектори с отлично качество

Ако продължаваме да използваме със същото темпо природните блага като нефт, газ, въглища, руда и други съвсем скоро техните залежи ще се изчерпат. По този начин, освен, че извличаме в огромни количества природните блага, но и след това замърсяваме природата, като я затрупваме с вредни отпадъци. Вече има нови и съвременни процеси, благодарение на които се добива екологично чиста енергия. Слънчевата енергия би могла да замести досегашните енергийни източници. Главният въпрос е как да придобием енергията от слънцето и да я преобразуваме така, че да имаме полза от нея, без да вредим на околната среда? Слънчевите колектори от http://www.emde-solar.com/ са системи, които отговарят на всички изисквания. Те са високо технологични, направени така, че да усвояват до 95% от слънчевата радиация. Лъчите, които падат върху колекторите се преобразуват в енергия, която е необходима за битовите нужди на всеки един от нас. Сметките за ток ще намалеят, винаги ще разполагате с много гореща и екологична вода и всичко това с помощта на слънчевите системи. Тези са съставени най-вече от кръгли и плоски панели, чието действие е почти еднотипно, но се различават по ефективността им.

Кръглите панели са представени от колектори с термосифон и с “Heat Pipe” технология, които за да бъдат максимално ефективни е нужно да се инсталират както е посочено в указанията им. Те имат голямо предимство пред плоските, понеже са направени от кръгли тръби, които са обърнати пряко към слънцето и така усвояват много по-голямо количество от слънчевата радиация. Така те извършват пасивно проследяване на слънцето от сутрин до вечер.

Плоските колекторни панели пък достигат до най-голямата си ефективна стойност на обяд, когато са огрети директно от силното слънце греене. Именно за това те не могат пасивно да следят слънцето, а това допълнително намалява количеството топлина. Добре е да се използва по-голям резервоар, които да съхранява топлината за по-дълъг период от време, но това допълнение пак не е достатъчно ефикасно.

Много хора използват тези нови технологични системи, с помощта, на които по всяко време ще имате топла вода и няма да се замърсява природата. Слънчевите колектори с “Heat Pipe” технология и с термосифон са много изгодно вложение, която се връща в много кратки срокове. Вижте повече за тях тук.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *