Skip to content

Една проста грешка, която ще направи целия ви маркетинг безполезен

Повечето фирми отделят много време и пари за маркетинг , ако независимо става дума за нещо, за което плащат на агенцията, или правят сами.

Независимо дали става дума за технически сайтове и SEO, листовки и брошури, в мрежи в мрежи, Google Ads, маркетинг в социалните медии, студени обаждания, промоционални чаши, обвивки на превозни средства, всички те имат единствена точка за провал и за съжаление на много фирми имат това, особено по време на пандемията. Това до голяма степен може да спре по-голямата част от този маркетинг да работи, да струва клиентите на бизнеса и да губи парите му.

Нека казвам това чрез една история…

Преди няколко години с нас се обръщаме към бизнеса и не сме помогнали да предложим оферта, за да подредим техния уебсайт, тъй като като не получава запитвания.

След малко проучване заключихме, че тяхната SEO собственост е всъщност и сайтът им, макар и далеч от съвършенството, е работещ. И така, с разрешение от партньора, се впуснахме в нещо подло.

Използваме фалшиви акаунти, за да направим десет запитвания по телефона, имейла и формулярите за контакт на сайта. Всички те бяха към различни отдели. Седмица по-късно само две от десетте запитвания имаха отговор.

Ето какво е, когато търсите доставчик, ще отделите известно време, ще направите някои проучвания, ще направите някои запитвания към няколко компании и след това ще изчакате отговор. Тези, които не отговарят, не се вземат предвид. хората обикновено продължават да се опитват да се свържат само ако  наистина  искат да направят бизнес конкретно с вас.

И така, накратко,  тази компания изхвърля около 80% от своите запитвания и губи 80% от маркетинговия си бюджет  .

Нашият съвет към тях беше да забравят сайтовете и SEO и да си намерят друг рецепционист!

Все пак получихме работата!

С хората, които работят от вкъщи по време на пандемията, това се случва все повече и много фирми пропускат работа.

Така че единствената точка на неуспех не отговаря на запитванията навреме. Само това може да попречи на вашия маркетинг да бъде ефективен.

Това може да бъде толкова просто, колкото да отговорите на телефона и, ако пропуснете обаждане, да се обадите обратно на номера, дори ако те не оставят гласова поща. Но също и отговаряне на имейли, дори ако е просто  „Всички получени, ще се свържем след 24 часа“  .

Няма смисъл да харчите хиляди за уебсайт или дигитален маркетинг, ако не се използвате от това, което носите.

Ако искате да продължите напред, тогава помислете дали правите това в собствения си бизнес или дори по-добре, накарайте някой да ви направи тайно, когато най-малко очаквате!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *