Skip to content

Дошло е време за смяна на щрангове


Да, крайно време е да се направи смяна на щранговете в старите сгради. Там тръбопроводите са от метални тръби, които са корозирали. Всички проблеми със студена и топла вода се дължат именно на натрупаната ръжда във вътрешността на тръбите. Както се знае нищо не е вечно, а тръбопроводите са правени преди повече от 40 години. За тези години на безупречна работа те трябва да се оставят на сметището за да си отдъхнат.

Лошото качество на водата, слабото налягане към високите етажи могат да се отстранят само със смяна на вертикалните и хоризонтални тръби във входа. Това е много отговорна работа и затова трябва да се повери на опитни изпълнители. В интернет само с едно движение на мишката ще откриете сайтовете на много фирми, предлагащи смяна на щрангове.

Откриването на фирма е лесно, труден е пътя, по който се стига до това. Преди започване на ремонта по смяна на тръбите е необходимо съгласието на всички собственици в съответния вход или кооперация, защото щранговете са обща собственост и всяка услуга се заплаща от всички. Това решение би следвало да се вземе с пълно съгласие, защото предимствата на новите тръби са много и всички в полза на ползвателите.

Тръбите, които се предлагат на пазара са с високи качества – изработени са от полипропилен, който не корозира. Полипропиленовите тръби са леки, удобни за работа, имат гладка вътрешна повърхност и са с достъпна цена. Смяната на щрангове няма да бъде с висока цена, защото фирмите предлагат отстъпки за количеството работа. Това е още един аргумент да се направи цялостна смяна на вертикални и хоризонтални тръби. Не трябва да се забравя, че увредените вече тръби водят и до наводнения, които предизвикат много повече материални разходи, а неприятностите и разправиите между съседите остават следи дълго време.

Още по-сериозни са проблемите, причинени от щранга за циркулация. Често се запушват каналите, разнася се неприятна миризма и това може да се реши само със смяна на щранговете. Всички тези аргументи трябва да ви накарат да помислите върху ситуацията и да вземете правилно решение. Смяната на щрангове ще ви изплати в кратък срок вложените разходи чрез намалените сметки за топла и студена вода, ползването на услуги за отпушване на канали, а ще ви създаде спокойствие и комфорт в жилището.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *