Skip to content

Дограмите от пвц бяха недостъпен лукс

Минаха годините, в които дограмите от ПВЦ бяха недостъпен лукс. Днес не може да става въпрос за колебание, когато можем да избираме дограмата – просто я слагаме и нищо повече. ПВЦ дограмата уверено навлезе в строителството още преди много години. С течение на времето тя получи още качество на още по-ниска-цена.

Дървена дограма? Забравете я!

Почти никой сега не поръчва дограма, направени от дървен материал.Така е, тъй като дървото има нужда от допълнителни грижи, за разлика от дограмите направени от ПВЦ. Затова спокойно можем да кажем, че PVC дограмата е дълготрайна – има възможност да издържи и 50 години, разбира се не трябва да пострада от външна намеса. Който монтира на дома си ПВЦ дограма, то той ще премахне напълно ежегодното боядисване на прозорци. Единствено, което ще правите вашата дограма, да се мине с мокра кърпа, когато прозорците се замърсят. PVC дограмата е стабилна и на практика вечна.Повечето механични места могат да се движат лесно, заради гъвкави материали.

Друго около ПВЦ дограмата

Дограмата е също херметически свързана.Затова в жилищата няма как да влезе прах или влага. Като изключим всичко друго дограмите от PVC притежават заглушаващи шума и топлоизолиращи възможности. За да постигнем максимума от полезни способности на дограмата, е нужно да се монтират подходящите профили, стъкла и уплътнители. Повечето клиенти могат да избират от кой клас да бъдат направени материалите за прозорците – тоест А или Б. Тези които решат да поръчат материали от клас А, ще платят повече, но и дограмата, която купят ще има доживотно качество. Разбира се, по-висококачествените материали имат високи шумо и топлоизолиращи качества. Едно от най-важните неща за надеждност на стъклопакетите от PVC е стъклото. Всеки човек може да избира от няколко типа стъкла – от обикновените бели стъкла, до най-високия клас енергоспестяващи.

Стъкла за ПВЦ дограма

Много хора искат по-скъпите стъкла, тъй като така си осигуряват доста комфорт. Повечето хора са наясно, че от материалите зависи качеството на топлоизолация на PVC дограмата. Специалистите съветват за по-добра топлоизолация, да се влагат стъкла с различна дебелина. При подбора на стъкла се мисли и за външния вид, а не само за свойствата. Според вида на сградата има възможност да се вложат стъкла с определен цветови нюанс. Тази дограма естествено може да бъде цветна. Производителят ще ви предложи да харесате цвета на вашата дограма.

ПВЦ дограма срещу кражби?

Дограмата има възможност да се изработи в какъвто и да е цветови нюанс, както и в доста имитации на дървесина. Освен всичко това, не е задължително дограмата да е цветна от двете страни по един и същ начин. Който ще поръчва нова дограма, трябва да помисли и за сигурността на дома си. Крадците харесват да проникват през прозорците на първите етажи. Ако човек има апартамент на застрашен етаж, ще му препоръчат обковът на дограмата да е подсилен срещу проникване с взлом.С подсилен обков има по-сигурна защита срещу крадци. Ако търсим майстор, който да направи дограмата ни, ние търсим най-изгодната оферта. По-евтината дограма е с по-ниско ниво на топлоизолация и шум. Всеки човек може да вземе решение какви възможности на дограмата му са необходими, за да вземе най-доброто решение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *