Skip to content

Добра рецепта, нови капачки за буркани и вкусни ягоди – тайната на истинското домашно сладко

Голяма част от хората в днешно време предпочитат сами да приготвят сладко от ягоди в домашни условия. Това изобщо не бива да ви учудва, тъй като няма нищо по-вкусно от домашно приготвеното сладко. Представете си бурканите пълни с големи парчета вкусни ягоди, потопени в наситено червено сладко. При такава гледка как да не ви се иска да развъртите алуминиевите им капачки за буркани, да вземете една лъжичка и да го опитате.

Ето необходимите продукти, с които да си приготвите и вие в къщи сладко от ягоди.

  • пресни ягоди
  • захар

  • 1 чаена лъжичка лимонтузу

  • буркани

Самия процес по приготвянето на това сладко никак не е сложен. Първо вземете бурканите и ги измийте добре, след което ги подсушете. Подгответе си и капачки за буркани, с които след това да затворите бурканите. Както добре знаете, за да бъде крайния резултат от работата ви наистина успешен, ще са ви необходими качествени капачки за буркани, които плътно да прилепнат към бурканите, като по този начин те ще запазят вкусовите качества на продуктите непроменени. Вземете ягодите и ги измийте, като отстраните и дръжките им. Старайте се да запазите ягодите цели. Поставете ги в голям съд, в които ще ги варите, наръсете ги със захарта и ги оставете така да престоят от 6-7 часа. Количеството захар трябва да бъде 1:1 със ягодите. За 1кг ягоди се слага 1кг захар. След това поставете съда на котлона и разбърквайте внимателно, така че да запазите ягодите цели. Когато заври сместа и видите, че сиропа започва леко да се сгъстява изключете котлона. След това докато е още топло сладкото го разсипете в бурканите и ги затворете с приготвените от вас капачки за буркани Омния. Когато напълните бурканите ги обърнете с главата надолу за около 10 минути, след това ги поставете в нормално положение. Когато сладкото изстине можете да го приберете в килера или мазето.

Ако имате желание, ягоди в изобилие, капачки за буркани и свободни буркани, спокойно можете да си приготвите това наистина вкусно сладко от ягоди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *