Skip to content

Детският учебен център – спасението на изнервените родители

“Деца – 10 секунди кеф, 18 години мъка” – казали се не един или двама изнервени родители. Прастара истина е, че децата са сладки само по рекламите на памперси. Но когато поотрасне, малкия човек се превръща в малък изнервен тиранин – с всевъзможни изисквания по отношение на играчките, храната, облеклото и модела айфон, който ще се наложи да купите с последните си пари, за да прекъснете поне за малко оглушителния рев на отрочето си.

Как да се отървете от детето си поне за малко? Преди години тази еретична мисъл е карала загрижените майки-орлици да посипват главите си с пепел и да прикриват желанието си за малко свободно време някъде дълбоко в себе си. Но за съвременната модерна жена вече мисълта да се поотскубне от задушаващата грижа да досадните си деца вече я кара да търси алтернативи.

Един чудесен вариант е да закарате малкото си отроче на детски учебен център. Детските учебни центрове са шанс да научите детето си на нещо полезно – например как да сърфира в интернет, да бъде готин за противоположния пол, да рисува и да наднича под полата на учителката. Като цяло – безобидни познания, в сравнение с нещата, с които ще се запознае в гимназията.

Детските учебни центрове са частни фирми, които се опитват да печелят от желанието на родителите детето им да се отличава от останалите тъпанари. Всеки родител си мечтае детето им да вундеркинд – полиглот, с познания в математиката и музиката, с добро здраве и много приятели. И един от шансовете за това е да го запишете на курсове – я по италиански, я по испански, я по уеб дизайн.

Разбира се, едно умно и начетено дете вероятно ще стане обект на присмех, завист и подигравки от страна на съучениците си в масовото училище и вероятно за първи път ще види гола жена на живо чак в университета, но пък затова ще владее компютърните технологии още преди да завърши началното си образование.

Ако се страхувате, че детето ви ще стане прекалено интелигентно и стресирано с тия постоянни курсове, детските учебни центрове предлагат и друг вид услуга – частна занималня. Това е начин да се отървете от детето си за няколко часа, за да си отдъхнете на спокойствие. В занималнята всъщност е доста скучно – там са напълно забранени цигарите, пиратките, ножовете и вилиците. Но пък за сметка на това е безопасно – затова можете да сте сигурни, че ще си получите калпазанина във вида, в който сте го оставили там.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *