Skip to content

Букети без цветя – от какво могат да се направят?

Букети без цветя

В някои случаи, ни се иска да подарим нещо интересно и запомнящо се. Ето защо, може да поискаме да подарим букет, който не е направен от цветя. Със сигурност, сте виждали много идеи в интернет, но и ние ще ви дадем няколко насоки.

Помандър

Чували ли сте за помандъри? Те са се използвали още в Средновековието и са представлявали метални топки, пълни с ароматни растения или билки. В наши дни, можете да направите помандър с портокалови кори или есенции, или с екстракт от карамфил.

Можете да комбинирате няколко помандъра, като сте сигурни, че ароматите се допълват, а не се отблъскват. Украсете букета с панделки или перли и сте готови.

Хартиена въртележка

Вместо цветя можете да използвате хартиени въртележки не само в букети, а и като украса. Те могат да бъдат изготвени от вас или от фирма, да бъдат съобразени с цветовите ви желания, както и с изискванията за големина.

Свещи

Свещите за могат да се използват като заместител на традиционните цветни аранжировки. Тези ароматни свещи правят цветята да изглеждат по-реалистични от всякога. За да ги създадете, просто следвайте няколко прости стъпки. Започнете, като поставите свещ в центъра на стъклен съд. Добавете сухи цветя между фитила и стъклото, като използвате щипка, за да ги задържите на място. След това изсипете разтопен восък върху цветята.

В зависимост от вида на избраните свещи, те могат да изглеждат като божури, които са особено трудни да се открият и често за скъпи.

Храна

Според човека, на който ще подарявате букет, можете да подберете различни видове храна, която да оформите като букет.

Отлична идея е да направите букет от различни плодове, като банани, цитруси и други. Така букетът ви ще е цветен, ароматен и определено ще изненада получателя.

Ако искате да изненадате някой специален мъж, а букетът от цветя ви се струва неподходящ подарък, можете да изготвите специален букет за мъже. Поставете бутилка качествен алкохол в центъра, и го обградете с добре подбрани колбаси и/или качествени сирена. Гарантираме ви, че такъв подарък ще се хареса.

Хартиени цветя

В много случаи, можете да постигнете отлични двойници на цветя, направени от хартия. Онлайн ще намерите различни съвети как да си направите цветя от различен вид хартия в различни цветове. Предимствата са, че такива букети са издръжливи във времето, красиви са и със сигурност, няма да предизвикат алергии. Ако искате да постигнете аромат на истински букет, можете да ароматизирате хартията предварително.

Дали да заменим традиционния букет с алтернативен?

Няма по-класически подарък от букет за който и да е повод. Някои от причините да искате да го замените може да бъдат:

  • Да предизвикате по-голяма изненада у получателя
  • Да бъдете оригинални
  • Подаръкът ви да бъде дълготраен

Ако все пак все още не сте взели решение за алтернативен букет, то може да поръчате такъв от цветя, а избраната компания да го достави до дома ви. Сред най-любимите фирми на потребителите е онлайн магазин за цветя Жардин, който предлага доставка на цветя в цялата страна.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *