Skip to content

Боядисване на стени с бояджийски валяк

Чудите ли се какъв валяк да използвате при боядисване на стени и как да го използвате възможно най-ефективно, то в такъв случаи тази статия е за вас. Съществуват няколко основни компонента при избор и работа с валяк за боядисване на стени, които ще гарантират вашия качествен избор и умелата ви работа.
Ето ги и тях:

•  При покупката на валяк за боядисване на стени се уверете, че той запазва първоначалната си форма и по него няма видими шевове, които в последствие биха разрушили неговата цялост, а така и вашата процедура по боядисване на стени.

• Преди да започнете работата по боядисването на стени с него е нужно да го накиснете във вода за латексови бои или подходящ разтворител за съответните типове боя. Така ще предотвратите засъхването на боя по него.

• При почистването на този чудесен инструмент за боядисване на стени е нужно, той да се избърше добре с парцал или хартия (вестник или нещо друго) и след това да се измие в разтворителя, който е подходящ за него.

• Използвайте предпазни средства като ръкавици поне при маслени, алкидни и други, неразтворими във вода бои, за да си спестите дългото и досадно почистване след като сте приключили с боядисване на стените.

• Почистването на валяци за боядисване на стени, използвали бои на водна основа става, посредством измиването им с вода и почистващ препарат, докато при използването им при маслени и алкидни бои почистването се извършва първо с разтворител, и то по начин, по който да си гарантирате тяхната чистота и чак след това уреда се измива с топла вода и миещ препарат.

• Ако не сте почистили уредите, с който сте боядисвали не се тревожете. Можете да ги използвате отново дори след като са се втвърдили. Нужно е да ги потопите в ацетон, ксилен или толуен, като след това е нужно да ги държите известно време и в кутия с разтворен натриев фосфат, за да възвърнат напълно своите функционални възможности за боядисване на стени.

Спазвайки горепосочените препоръки, вие ще обезпечите вашата задача по боядисване на стени. Ако все пак изпитвате затруднения при боядисването на стените във вашия дом или друго помещение, то не се колебайте да се свържете с професионалисти в боядисването на стени – фирма Well Build. Най-ниски цени за боядисване в София.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *