Skip to content

Бебешки дрехи – 5 основни вида

За новите родители пазаруването на бебешки дрехи често може да се превърне в дразнещо и объркващо занимание. Тъй като всички бебешки дрешки изглеждат неустоимо сладки… в един момент осъзнавате, че сте купили твърде много неща от един вид, например обувчици или дрехи за разходка навън, и съвсем недостатъчно количество от важните неща.

За да направите живота си в пъти по-лесен, просто не забравяйте петте основни типа бебешки дрехи, от които ще се нуждае вашето бебе през първите няколко месеца.

  • Гащиризони

Въпреки, че очевидно изглежда като продукт от първа необходимост, много нови родители често забравят да се запасят с гащеризони. За избор на размер на този тип бебешки дрехи най-често се препоръчват от 3 до 6 месеца, защото новородените израстват тези от 0 до 3 месеца само за няколко седмици! Колкото до избора на цветове – бялото върши винаги перфектна работа, въпреки че в наши дни са на разположение цялата гама от стилове и цветове. Гащеризоните в стил “кимоно” са добро решение при грижата за пъпа на новороденото, така че дрешката да не се трие срещу коремчето му.

  •  Детски пижами и бебешки обувки

Новородените бебета не знаят разликата между деня и нощта. Те могат да спят по 16 часа на ден, дори и повече (като спането продължава на интервали от по 3-4 часа). Ето защо е от решаващо значение когато избирате бебешки дрехи е пижамата и обувките да са удобни. При по-топло време изберете памучна материя на пижамата, а при по-студено – вълнена.

  • Бебешки костюми

Бебетата се цапат много лесно, така че се опитайте да потърсите костюмче, в което бебето Ви ще изглежда не само страхотно, но и което ще ви осигури по-лесна смяна на пелените, нещо като комбинезоните. Те правят почистването на бебето бързо и лесно. За студените месеци обличайте бебето със същия брой слоеве дрехи, като Вас, плюс още един допълнителен. Плюс едно може да бъде одеялце или дъждобран на количката. Но не прекалявайте, когато сте на закрито като жп гара, търговски център или кола, тъй като твърде много дрешки могат да доведат до прегряване на бебето.

  • Бебешки връхни дрехи

Бебешките връхни дрехи варират от якета(зимни, летни, тънки), бански, слънчеви очила, шапки. През зимата, ако бебето все още не пълзи, зимно яке и шапка обикновено са достатъчни. За бебетата, които пълзят са необходими, както зимен комбинезон, така и зимно яке. Ако бебето Ви вече ходи е нужно да инвестирате в хубави зимни панталони и зимно яке. Ако избирате бебешки дрехи за лятото, имайте предвид, че тениските с качулка, тънките памучни якета са задължителни, тъй като са леки и без проблем се носят едно върху друго(когато е необходимо). +

Разбира се, леката шапка за слънце е задължителна при всички случаи, но и не забравяйте да я съчетаете с чадър срещу слънцето прикрепен към количката. Защитете лицето и ръцете на вашето бебе със слънцезащитен крем, но е най-добре да го държите на закрито или на сянка, наи-вече при силно слънце.

  • Бебешки обувки, чорапи и шапки

За да запазите малките крачета на бебето си топли, а главичката му защитена от слънце, дъжд, градушка и сняг, следващите аксесоари са задължителни: обувки, чорапи и шапки. За късмет те са най-приятни при процеса на избиране на бебешки дрехи.

При избора на обувки, се уверете, че те са с мека подметка, лесно се обуват и топли (дали може да се носят с или без чорапи). Що се отнася до чорапите – избирайте разумно, тъй като те трябва да попиват влагата и да са меки на допир. Към летните шапки могат да се включат бейзболни шапки, слънчеви шапки, памучни “идиотки”, докато зимните шапки трябва да осигуряват защита на ушите и да имат връзки, за да сте сигурни, че няма да се разместят, като така ще осигуряват най-добра защита.

Като цяло простотата е ключът. Преценете общия брой на гащеризоните, костюмите, пижамите, комбинезоните да е приблизително от 10 до 14, така ще спечелите повече време, преди да се наложи да перете. Материята, от която са изработени въпросните бебешки дрехи също е изключително важна. Уверете се, че нямат добавени забранени пигменти, че са от реномиран производител с гарантиран произход, и че отговарят на всички изисквания за отглеждане на вашето бебе.

{loadposition koli4ki}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *