Skip to content

Да обърнем внимание на базалните зъбни импланти

Базалните дентални импланти са иновативен метод, който помага на частично или напълно обеззъбени пациент да върнат красивата си усмивка. За разлика от други видове импланти, тези не изискват костозаместване, та дори и при хора с напреднал стадий на пародонтоза.

Лечението с конвенционални импланти може да трае месеци, а това налага да заплатите и по-голяма сума на стоматолозите. В случай, че използвате BOI импланти, то оздравителната процедура е с трайност до 5 дни, което значи, че вие пестите пари, и в същото време се сдобивате с нови зъби по-бързо, отколкото сте очаквали. Това е едно голямо предимство.

Базалните импланти се поставят в кортикалната кост на зъба, а именно най-твърдата такава. Това подобрява дъвкателната ви способност и не позволява на остатъците от храните да  влязат под протезата ви. Здравината и устойчивостта на имплантите е от особено голямо значение.

В повечето развити европейски държави, пациентите се спират на базалната имплантология, тъй като познават нейните предимства. Естествено, грижата за зъбите в световен мащаб е много важна, защото хората искат да са усмихнати, и да поддържат високо самочувствие.

Вие решавате дали желаете цялостно, или частично имплантиране. И в двата случая ще възстановите изгубените зъби, за да може да контактувате свободно, без притеснение, че някой ще забележи недостатъка ви. Базалните импланти могат да се интегрират и при пушачи, така че ги вземете предвид при нужда. Те са най-бързия начин за оздравяването на устата ви.

Има и още куп причини да се спрете на BOI имплантите, но ние няма да влизаме в подробности. Направете справка в модерните стоматологични кабинети, където ще ви обяснят всичко относно базалната имплантология и нейните преимущества пред останалите варианти.

И като за финал, ще напишем, че методът по поставяне на базални импланти не е съпроводен от болка и неприятни усещания. Това вероятно е един от най-честите въпроси на пациентите, понеже голяма част от тях се притесняват от посещението при стоматолога.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *