Skip to content

Банята – преди и след ремонта

Може да изглежда притеснително, но много от експертните съвети онлайн за баня обзавеждане вървят в една посока – увеличаване стойността на дома. Било с цел продажба, даване под наем или ипотеката, тръгнете ли да ремонтирате банята, ще дойдат и съветите как да увеличите нейната стойност. Затова е важно сравнението преди и след ремонта.

 

Няма да разглеждаме цени и последствия, ами ситуации, които изискват ремонт. Първата такава е когато има много плочки за баня в интериора. Баните на цялата втора половина на миналия век се славят с огромното присъствие на плочки в интериора. Особено в страните от Източния блок, това се откроява.

 

Един вид собствениците са правели баните си да приличат повече на обществена баня, отколкото да приложат някакъв индивидуален подход в дизайна. Затова когато имате плочки по стените, по пода, върху плота, около ваната, можете да помислите как да смекчите цялата тази керамична симфония.

 

Не всеки дизайн с тъмни цветове успява. Много собственици правят грешката да сложат тъмни настилки и облицовки, и да разчитат на естествената светлина и белите стени да оправят нещата. Уви, когато се премахнат тъмните плочки, зазиданата вана се смени със свободностояща, тогава естествената светлина много добре се съчетава със свежия цвят на новите плочки за баня.

 

Когато банята е остаряла и като възраст, каквото и ново да сложите в нея, то нещата  не се получават. Тогава можете да мислите за основен ремонт и планова промяна по ваш проект и желание. Тогава ще можете да кажете: „Ето точно това исках”. Определено ще направите разликата вместо когато сте купували нови продукти за баня с цел да я освежите.

 

Много дизайни в банята се провалят заради боята по стените. Оцветете стените в оранжево, в малка на площ баня, сложете тоалетна чиния в ъгъла и една душ кабина в противоположния ъгъл и се обричате на интериор, който ще прилича на мазе. Затова внимавайте с боядисването на баните. Когато усещате, че нещо потиска интериора и не му дава да се разкрие, можете лесно да пребоядисате банята и да добавите някои  нови елементи в обзавеждането.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *