Skip to content

Аксесоарите са една от най-важните части от дамското облекло

Аксесоарите са една от най-важните части от дамското облекло – дори и когато сте облечени по-семпло, вие можете да разнообразите тоалета си с по-интересни бижута или цветни обувки и чанта.

Дори много жени по света са, меко казано, вманиачени по отношение на аксесоарите, да не говорим и за пословичната „обич“ на жените към обувките, които никога не им стигат. Разбира се, модните къщи се възползват от това с пълна сила като въвеждат нови модни тенденции за всеки сезон.

За сезон пролет/ лято 2012 има няколко основни правила, които трябва да спазвате относно аксесоарите – кожа, пастелени цветове, ретро привкус и масивни бижута.

Няма да ви излъжем ако ви кажем, че много актуални са всички винтидж аксесоари, така че разровете се из гардеробите си или се обърнете за помощ към бабите си – няма да сгрешите, ако успеете да съчетаете някоя ретро чанта с по-модерна визия. Другото условие, обаче, е по възможност чантите да са от естествена кожа, а дамските обувки да са с широко токче или с платформа.  Много актуални са и всички етно елементи и украшения, като главно се прилагат върху бижутерията.

Масивни бижута, с множество висулки и цветни камъчета, като не е необходимо задължително да са от благородни метали. Спокойно можете да се насочите и към  „украшенията“ от дърво и пластмаса. Шапките и кърпите за глава също се завръщат с пълна сила през новия моден сезон. Няма значение от цветовете, силуетите или материите – просто трябва да ги имате в гардероба си.

Да не забравяме и коланите – женствени, но достатъчно обемни и с множенство детайли, камъни, от кожа или метал, и задължително трябва да са на показ. Забравете да скривате колана под дрехите си, защото сам по себе си, през новия сезон, той ще е достатъчно атрактивен аксесоар.

Важното, обаче, е да подбирате аксесоарите според собствения си вкус и стил, но пък винаги можете да започнете да експериментирате, стига да се чувствате добре.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *