Skip to content

Ако имате спешна нужда от пари на заем?

Какви са опциите за отпускане на заем:

Все по-често в живота ни се налага да си задаваме въпроса как да намерим пари на заем. А какви са всъщност реалните ни възможности и към кого можем да се обърнем. Ще разгледаме най-типичните ситуации и възможните примери за справянето с тях.

Ситуациите, в които може да изпаднете са много, като здравословен проблем, покупка, неплатени сметки или просто нужда от пари в брой. Откъде да намерите пари на заем бързо?

  • Да помолите близки и познати.пари на заем

Да, може би това би бил един лесен вариант за вас, но не забравяйте, че невинаги вашите близки разполагат с нужните средства, а и също така намесата на финансови взаимоотношения, може да развали човешките такива.

  • Заложна къща.

Ако имате нещо непотребно и сте готови да се разделите с него, това би било донякъде решение, тъй като в повечето случаи оценката на заложните къщи е много по-малка от нужната ви сума и категорично не отговаря на реалните стойности на вещите ви. ( определено ако се нуждаете от пари това НЕ е добро решение )

  • Кредит от банка.

Да не забравяме, че парите са ви необходими спешно. За да кандидатствате за кредит от банка, ще е необходимо да се въоръжите с търпение, тъй като все още процедурите им са доста тягостни. Понякога се налага и да вадите документи, които не са изрично упоменати в рекламната брошура. ( все още е трудно кандидатстването, а ако сте с лошо ЦКР си е направо невъзможно)

  • Бърз кредит от небанкова финансова компания, като Creditorio например

За сега това, което се предлага на пазара е наистина с много по-добри и улеснени условия по отпускането на кредит в сравнение с банките. Много от небанковите финансови компании отпускат бързи кредити само срещу лична карта, без допълнително обезпечение и поръчителство. Когато изберете финансовата компания е необходимо да отидете в нейния офис и на място да попълните формуляр за кандидатстване за бърз кредит. След като подадете заявката си, до един час с вас се свързват кредитни инспектори за потвърждение. Сумите, за които може да кандидатствате са от 100 до 2000 лева, а срока за връщането им е от 2 до 24 месеца. Ако не разполагате с време, за да отидете до офис, може да кандидатствате за бърз кредит онлайн. Попълва се онлайн заявката за кредит и след 20-30 минути получавате обаждане с отговор дали сте одобрен.

Какво трябва да предвидим преди да вземем заем:

Успоредно с хубавите неща които предлагат бързите заеми като никакви документи за доказване на доходи, светкавично одобрение и други предимства, има и много други отрицателни фактори на този вид кредити. Ще се опитаме да посочим по-важните от тях, които са основни и които всеки желаещ да усвои такъв кредит трябва да знае, преди да посегне към лесните пари.

Запознай се с лихвените проценти

На първо място е по-високият лихвения процент. Да, така е, лихвитена спешно усвоените заеми са по-високи отколкото на тези взети от банките. Това е така, защото небанковите финансови институции дават парите по кредит почти на доверие, тоест поемат по-голям риск.

Пази се от лихвари

Внимавайте да не попаднете на мошеници, защото заедно с лицензираните компании, предоставящи заеми на своите клиенти има и много мошеници, като сред тях и лихвари със съмнителна репутация. Те често намират своите жертви с обяви по медийни и електронни издания, където примамват с изгодни условия за лесен начин да вземете пари на заем.

Пази се от скрити условия и такси

Скрити и непрочетени условия по кредита в договора. Не пропускайте, когато се запознавате с договора по предстоящия кредит, да питате за всичко онова което не ви е ясно. Питайте докато се убедите, че всичко сте разбрали и чак тогава подписвайте. Преди да парафирате контракта огледайте добре целия текст за място, където може да има изречения с дребен шрифт – не ги подценявайте, а точно тях четете, предимно допълнителните условия са точно там. Ако не разбирате текста на договора, по-добре занесете копие от него на адвокат, който ще ви посъветва дали този бърз кредит е изгоден за вас или не.

SMS измами

SMS измами при усвояването на бърз кредит. Сред по-известният фишинг са изпращането на SMS със завишена стойност като така мошениците ви уверяват, че вашата заявка за кредит ще бъде разгледана бързо. Не пускайте SMS-и от подобен вид, понеже това е поредният начин да бъдете подведени.

Повече информация за кредитните институция и условията по кандидатстване можете да намерите на тази страница: https://www.creditorio.eu/blog/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *