Skip to content

8 от 101 експерти споменават коментирането като метод за линк билдинг

8 от 101 експерти споменават коментирането като метод за линк билдинг

8 от 101 коментар за експертно оценяване като метод за линк билдинг

Линк билдингът е метод за увеличаване на SEO (оптимизация за търсачки) за вашия блог или сайт.

Търсачките ценят плащат връзки от уважавани и високопоставени блогове обратно към вашите.

Всъщност  Нийл Пател в тази публикация  потвърди, че тази практика определено си струва, доказвайки го чрез собствени експерименти.

Уместността е силен фактор, когато става въпрос за линк билдинг. Трябва да има добро съвпадение със заявките за търсене, темата трябва да отговаря силно и на двете дестинации, а добавянето на подходящи ключови думи в коментара със сигурност е полезен тласък.

Как правите линк билдинг за вашия блог?

Ако искате да научите повече за линк билдинг, наскоро участвахте в обобщената публикация 101 експерти споделят своите най-добри техники за линк билдинг относно приемливите методи за линк билдинг за блогове и сайтове.

Тук има много отлични съвети, които ще ви занимават доста дълго време. Въпреки това, ако искате да разберете повече за това, както се допълват коментарите, аз бях №21 и ето какво казах:

Мислите ли някой да коментирате като метод за линк билдинг, питате от Linkovete Net ?

Всеки път, когато оставите коментар, вие можете да изпратите URL адрес към вашия сайт или блог. Това е приемлив начин за свързване с вашия коментар към вашия сайт, който не се счита за спам или е оставен на милостта на системата за модериране.

Тази връзка винаги не е очевидна веднага за читателя на коментари. Той се крие зад името, което също изпращате с вашия коментар.

След това трябва да направите четири неща:

 • Използвайте истинското си име вместо псевдоним или името на фирмата си.
 • Използвайте имейл, който се свързва с вашия псевдоним, за да имате най-добро доверие.
 • Изпратете URL адреса на публикацията във вашия блог, който е подходящ за публикация, който коментирате, а не за началната страница на блога ви.
 • Предложете на читателите да кликнете върху вашето име, за да разберете повече.

Коментирането работи като добър метод за линк билдинг, ако:

 • Напишете съществени коментари (по 3 изречения), които добавят стойност, а не просто „Хубава публикация“.
 • Направете коментара, ако се откривате, като отговорите на въпроса или разрешите проблем.
 • Използвайте качествено писане, за да бъдете забелязани и да примамите читателите да кликнете върху името ви, за да посетят сайта ви.
 • Изградете връзка с блогъра, като използвате името му във вашия коментар, за да гарантирате отговор.

Коментирането помага при SEO, защото:

 • Търсачките ще разпознават съвпадения по ключови думи в коментарите и ще ги индексират съответно.
 • Връзката към подходяща публикация в блог е привлекателна за търсачките, които ще оценят достатъчно тази достоверност, за да увеличат авторитета на домейна на вашия сайт.
 • Продължаващите разговори в коментарите увеличават популярността на блога-домакин, който привлича интереса на търсачките.
 • Редовното коментари увеличава шанса вашите коментари да бъдат отбелязани, индексирани, кликнати върху тях и обхождани обратно на вашия сайт.

Голяма част от тези практики могат да бъдат адаптирани за социални медии, форуми и други онлайн дейности, както и за коментари в блогове, с отлично писане и малко въображение.

Кой беше на вълната ви относно линк билдинга?

Имаше 8 други експерти, които споменаха коментари (както и други методи) за линк билдинг. Най-добрият беше от моя скъп приятел Филип Вергезе Ариел:

#20 Филип Вергезе Ариел

Влязох в онлайн общността като автор на коментари в блог, дори преди да имам собствен блог.

Дори след като изградих добри отношения с много експерти и влиятелни лица, както и още повече следвам тази стратегия като една от най-добрите техники за линк билдинг.

Нашите стратегически коментари с добавена стойност, свързани с теми, могат да привлекат много внимание от страна на читателите, както и от собствениците на блогове и най-често това води до реализация.

Публикувах статията по тази тема под заглавието „Силата на коментарите в блога“.

Наистината магическа сила на коментарите в блога е невероятна! Може да се използва като чудесна техника за линк билдинг.

Филип  правилно коментира  от дълго време и в резултат на това изгражда репутацията си и повиши осведомеността за своя блог. За него коментирането не е само линк билдинг, но и се привлича вниманието (поради правилните причини), така че повече хора да му посещават блога, за да прочетат какво има да каже.

Друг на тази дължина на вълната беше Джъстин Джермино:

#8 Джъстин Джермино

Един от начините, по които изграждам обратни връзки, е, разбира се, оставя като ценна обратна връзка към други сайтове, видеоклипове и форуми в сродна ниша в същите теми, които покривам. Това не е просто коментар като „добра статия“, като такъв, който обхваща конкретни теми, за които се говори, въпросите, които статията не е адресирана конкретно и може би може да има или добавя ценна обратна връзка за създателя на съдържанието.

Моето намерение не е просто просто да оставите коментар и обратна връзка заради самата обратна връзка, а да насърча взаимодействието, защото да бъдеш известен и забелязан и да имаш взаимодействие е също толкова ценно, колкото просто се получава на връзката.

Това все още отговаря на моето намерение, че взаимодействието и дейността за мен са по-добра форма за линк билдинг, отколкото просто да се покаже и да дам или да публикувам коментар като гост.

Той разбира, че силата на взаимодействието трябва да има предимство пред желанието за линк билдинг. Ако това се направи правилно, линк билдингът просто се превръща в страничен продукт, от който всички печелят.

И Джанис Уолд повтаря това, което Нийл Пател каза в публикацията си относно оценяването на високопоставени блогове:

#9 Джанис Уолд

Коментирайте блогове с висок DA. Уверете се, че блоговете са във вашата ниша.

Истински и смислен коментар

Тези експертни спомени коментират за линк билдинг в една положителна светлина:

#12 Ерика Мохсен-Бейк

По мое мнение най-добрата стратегия за изграждане на обратни връзки е истинският и смислен коментар в блога, който помага за свързване и опознаване – но също така създава ценно, полезно съдържание, което струва да се свърже.

Свързването чрез истински, ценни коментари в блога и създаването на съдържание, което е ресурс, към който се струва връзката, ще помогне за изграждането на качествени препратки.

Ерика е права, коментирайте, които съдържат полезен материал, който добавя стойност към публикацията, помага на читателите по някакъв начин и вие струвате да бъдат прочетени сами по себе си, са много по-ефективни при линк билдинга, отколкото простото писане на коментара за печалба него .

#13 Лиза Сикард

Вторият начин, по който генерирам връзки, е да коментирам подходящи публикации в блогове.

Не коментирайте само за връзките, но опитайте да намерите поне 3-5 добри публикации в блогове, подходящи за вашия ниша, и оставете коментари за тях.

Уверете се, че са поне няколко изречения и добавите нещо към темата! Това е чудесен начин да общувате и с другия във вашия ниша.

Важно е да направите този като Лиза и да потърсите подходящи блогове във вашия ниша или там, където е вероятно да съберете вашата целева аудитория. Уверете се, че вашите коментари наистина се броят, така че да са от полза за вас, блогърите, другите коментари и читателите.

Коментирането като част от работата в мрежа

Другите експерти по линк билдинг се фокусират върху изграждането на взаимоотношения, което включва работа в мрежа, водеща до коментари в блогове.

Всъщност за много експертни оценки е един от методите, използвани за работа в мрежата. Всичко е свързано с изграждането на връзката с блогърите, за да ги накарате да познавате, харесвате и да вярвате по-добре.

Смисленият, полезен и уместен коментар помага за увеличаване на индексираното съдържание. Това трябва да е от полза както за блогъра, така и за неговите читатели. Качеството на вашето писане ще привлече вниманието към вас и последователните коментари скоро ще ви постави в най-добрите книги в блогъра.

Всички блогъри приветстват редовните коментари, особено ако предоставят достойни отговори. От блогъра зависи дали отговаряте по подходящ начин и всеки коментатор, който струва солта, ще бъде готов да отговори. Това ще помогне да се създаде началото на дискусия.

Защото дискусията води до популярност. Хората са привлечени от изгаряща активност и вълната от коментари не е изключение. Ако даден блог получава много коментари, съдържанието трябва да бъде заплатено да бъде прочетено. Търсачките също прилагат същите разсъждения, но вместо това за целите на индексирането.

Кои експерти се позовават на коментари с обхват?

Само двама експертни спомени за мимоходом коментар:

#27 Анил Агарвал

Най-добрият начин за линк билдинг през 2023 г. и след това във всяка ниша е да изградите силни връзки с други блогъри. Надолу, изграждането на взаимоотношения е най-ефективният начин за изграждане на изключително подходящи връзки към вашия сайт.

Ключът тук е да се свържете с други блогъри, които споделят изключително съдържание. Освен това споделяйте своите неща, оставяйте обмислени коментари, отделяйте качествено време за общуване с други блогъри.

Част от това да накарате блогъра да ви забележи, за да създадете връзка с него, е да споделите публикациите му и да оставите поредица от достойни и подходящи коментари в техния блог. Това трябва да ги насърчи да създадете вашия блог (чрез връзката зад името ви), за да научите повече за вас.

Ако успешно ги спечелите, това може да доведе до публикуване на гости, участие в кръгове, формиране на съвместни бизнес начинания и бог знае какво още!

#72 Джеймс Макалистър

Отделете време, за да разработите ефективна стратегия за работа в мрежата, като се свържете с други търговци във вашия ниша. Търсете възможности да им предоставите стойност – коментирайте тези публикации, споделете тези уроци, свържете се с тях чрез имейл.

Тези, с които сте се свързали, ще се отвърнат на тази стойност и ще се свържат с вас естествено – без изобщо да се налага да питате директно! Това гарантира, че ще получите естествени връзки, подходящи за времето, като същевременно изграждате и значими връзки.

Силата на изграждането на мрежовата връзка ще доведе до естествени препратки. Вашите приятели естествено ще ви подкрепят, ще споделят съдържанието ви, ще разговарят с вас в социалните медии и дори ще коментират блога ви в замяна. Всичко това помага за изграждането на подходящи връзки към блогове.

Колко знаете за коментирането за линк билдинг?

Добре, има засенчващата концепция за връзки без следване. Добавянето на връзки към тялото на вашия коментар не си струва усилието, тъй като те автоматично се създават като забранени за следване. Освен това те не се толерират и присъствието им понякога се улавя от системите за модериране като спам.

Мога да гарантирам, че връзките do-follow се генерират от приставката Comment-Luv. Това автоматично грабва последната публикация от блога на коментиращия и я показва под коментара. Но изглежда, че не можете да изберете URL адреса, който е най-подходящ за вашия коментар.

Подозирам обаче, че URL адресът, който изпращате с коментара си, този зад името ви, също е do-follow. (Ако греша, уведомете ме в коментарите по-долу.) Но забелязах, че някои успешни и популярни блогъри са забранили изпращането на URL адреси в техните съоръжения за коментари. Това е така, защото това поле се злоупотребява от спамери.

Това е жалко, но виждам откъде идват. Много спамъри и други безскрупулни хора ще се възползват от високопоставената позиция на тези блогове, за да разпространят нещастието си из блогосферата.

Въпреки това, ако коментирате в обикновен блог, определено отделете време, за да обмислите кой URL изпращате. Би било по-добро от подходяща публикация, а не от началната страница на вашия блог. Уместността му ще има много по-голямо въздействие върху търсачките и дори може да увеличи авторитета на домейна на вашия блог, ако постоянно коментирате.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *