Skip to content

7 тайни за чисти дрехи и обувки

чисти дрехи и обувкиДобрата домакиня, трябва да знае начини за ефективно почистване на дрехи. Аз не се смятам за най-добрата, но съм научила някои “хватки“ от родителите си, които ще споделя с вас на драго сърце. Надявам се, че мога да ви бъда полезна с напътствията ми.

  1. В случай, че по пуловера или полото има мъхести влакна, използвайте специален валяк за премахването им. Него може, да купите от магазините за домашни потреби. Друг вариант пред вас са влажни гумени ръкавици.
  2. Петната по белите чанти се чистят чудесно с натопен в лакочистител памук. След употребата му минете с влажна кърпа.
  3. Синтетичните влакна при бельото от памук са отговорни за посивяването му при пране на петдесет градуса. Запазете белият му цвят, като перете на по-ниска температура.
  4. Ако приемем, че кожените ви обувки са замърсени от различните съществуващи фактори, то кипнете вода и ги омекотете на парата. Непосредствено след това използвайте четка, за да постигнете безупречната чистота, към която се стремите.
  5. Не сушете вашите обувки на парното или печката, тъй като това е предпоставка, да се деформират, разлепят и пропуснат вода. Осигурете им трайна защита, така че да не ги сменяте на втората седмица.
  6. Не влагайте усилия при обуването и събуването на обувките. Внимателно развържете връзките и при възможност използвайте обувалка. В противен случай има риск от увреждане на стоката.
  7. Велурът е една от най-предпочитаните материи за дамски обувки. Той е с по-високо качество от изкуствената кожа и е по-евтин от естествената. Голямото разнообразие на пазара е още една причина, да се доверите на преценката ми.

Аз самата съм се уверила в полезното действие на гореописаните седем съвета и заради това си позволих, да ги формулирам в тази публикация. Очаквайте и още хитринки от мен, но на този етап и тези стигат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *