Skip to content

5 популярни Skype алтернативи

Скайп без съмнение е най-известен сред останалите софтуерни продукти за VoIP разговори, обаче това съвсем не значи че няма добри skype алтернативи. Тук ще разгледаме няколко от тези алтернативи за Скайп. Само да отбележа, че част от изложената тук в тази статийка информация вече може да не е изцяло актуална.

Google Voice

Няма начин, и Google ще се намесят в този вид услуги, те в какво ли не са се замесили вече… С тази скайп алтернатива може да се провеждат безплатни разговори към стационарни телефони в пределите на САЩ и Канада. Поне за сега е така. След 2011 година вероятно няма да бъде така. Тъй като от Google са доста напреднали с технологиите, те могат да предоставят доста интересни и новаторски неща като преобразуването на аудио информация в текст. Предполагам обаче тази услуга ще работи само за английски език, а и не вярвам да работи много добре. Google Voice предлага и още полезни услуги, като да направите пренасочване на Google Voice към домашния ви телефон и GSM-а ви, или само един от тях вземайки се в предвид това кога или кой ви търси. Имаме и блокиране на номера, конферентни обаждания и т.н.

Windows Live Messenger

Програмата може да работи единствено във Windows Vista и Windows 7 (нормално за Microsoft). Отново са налични нормалните възможности за аудио, видео и текстов чат, като тук вече видео разговорите могат да бъдат с High Definition качество. В текущата версия за съжаление няма възможност за свързване със стационарни телефони.

ooVoo

Програмата е общо взето популярна със възможността си за качествени видео разговори, въпреки че ви предоставя и аудио и текстова комуникация. С безплатния план ще можете да проведете видео разговор само с един човек, а с платената услуга общо могат да се свържат до шест абоната в конферентен видео разговор. Има възможност да се изпращат и документи и други файлове, като безплатния план е с лимит до максимална големина от пет MB на файл. Има и други екстри, като например вмъкването на вашите контакти от вашият имейл акаунт или от популярните социални мрежи. А на тези ваши приятели, които по някаква причина не искат да си инсталират програмата, имате възможност да покажете онлайн приложението.

Yahoo Messenger

С тази програма на Yahoo можете да се свържете безплатно с други компютри, а освен това е възможна комуникацията със домашни телефони, което е платено (както е и в скайп). Качеството на видео връзката е доста високо, в сравнение с другите скайп алтернативи в интернет пространството. Програмата на Yahoo крие в себе си и други услуги, като: пращане на текстови съобщения (на вас ви излизат безплатни, но получателя плаща), конферентен чат, гласова поща и т.н. В уеб сайта на програмата е предоставен и уеб вариант, който не е нужно да бъде инсталиран.

iChat от Appe

iChat е една програмка разработена за Mac и дори си е вградена в Mac OS X. Програмата е оборудвана със стандартните възможности за чат и видео и аудио разговори, като груповите разговори могат да бъдат проведени помежду максимум 3 участника, а звуковите връзката – до девет потребителя. iChat ви предлага също и изпращане на документи и файлове, пращане на СМС-и, невидим статус, стартиране на много акаунта на един компютър и т.н.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *